top of page
חיפוש

מה זה אינטגריטי (יושרה) טיפולית?

היום אני רוצה לדבר איתך על יושרה טיפולית בעיקר בימים קשים אלו. מהי יושרה טיפולית? מדוע היא כל כך חשובה? ואיך תבחרי את המטפל הנכון עבורך בימים אלה. מאז ה 7/10 שמדינת ישראל נכנסה לטראומה כוללת, זה לא סוד שהתחילו לצוץ מטפלי טראומה רבים מעל פני השטח. האם כל אחד יכול לטפל בטראומה? אני רוצה לעשות קצת סדר בדברים.


אינטגריטי טיפולי הוא מושג ענק, כל מטפל כמעט בכל תחום היום, מחוייב בלימודי ה"קוד האתי".

"הקוד האתי", מדבר על יושרה טיפולית, הוא מדבר על איך להתנהל מול מטופל ואיך נכון לפעול מולו. מטרת "הקוד האתי", היא להסביר את כל הנושא של יושרה טיפולית. איך להגיד את הדברים, בצורה האמיתית והנכונה ביותר למטופל שלך. "הקוד האתי" מדבר על להגיד את האמת למטופל שלך. להציג מצג אמת עבורו. ותמיד לעמוד מאחורי מה שאני שאומרים לו. מה שנקרא, לקחת אחריות טיפולית. לפעול מתוך שיקול דעת שמותאם למטופל תוך שמירה על הגינות מצד אחד ולשמור על המרחב האישי הטיפולי המכבד שלנו המטפלים מצד שני. אין זה אומר שהתנהגות לא נאותה מצד המטופל תהייה מקובלת.

כבר עכשיו, אני רוצה להגיד לך שאחת הגדולות של מטפלים טובים היא להגיד את המילים הבאות:

*אין באפשרותי לטפל בך, בדרך המתאימה לך. ומכאן אני מפנה אותך לאיש מקצוע שיכול לתת לך את המענה המדוייק לך* - שימו לב למשפט הזה, כל כך קל ופשוט. הלוואי שיכולתי לומר שהשימוש בו יהיה תדיר יותר! ויותר בעיות ייחסכו. זוהי התחלה נהדרת לאינטגריטי טיפולי, להגיד את האמת למטופלים שלך ולא לחשוב שאפשר לטפל בהם כשאתם יודעים בוודאות שלא.


כמו שציינתי קודם, אני רוצה לחדד את הנושא. שבעקבות הטראומות של ה 7/10, נפתחו קורסים רבים להכשרת מטפלים בטיפולי טראומה. סדנא בת 3 מפגשים של 4 שעות כל אחד אינה נותנת הסמכה לטפל בטראומות כאלה. אני אישית עברתי הכשרה כזאת, שהמטרה היא לזהות מטופל שמגיע עם סממנים כאלה ולדעת באופן ראשוני מה לעשות ואיך להגיב. לא מעבר לכך. טראומה מורכבת דורשת איש מקצוע שיודע את עבודתו. מטפל מגע, שלא עבר הכשרה נאותה בנושא, יכול להביא יותר נזק מתועלת למטופל שלו.


כחברה בוועד המנהל של איגוד המעסים, אני יכולה להגיד שאנחנו עושים ימים כלילות למגר את התופעה מצד של המטפלים שלנו. ולהסביר להם את חשיבות הנושא.

ההמלצות הן:

  • קודם כל לברר עם המטופל שאמור להגיע את מצבו, האם יש משהו שהוא לא מספר לכם? בטח לא תרצו לפגוש את זה בקליניקה. רגע לפני בשיחה קצרה, תוכלו לבדוק ולהבין האם נכון לך לקיים את הטיפול הזה בכלל? חשיבה מודעת ונכונה תביא לתוצאות טובות עבורך ועבור המטופל שלך ותמנע עוגמת נפש משני הצדדים.

  • האם הטיפול שאתם מעניקים לו, באמת ייטיב עימו? האם יש לכם את כל הכלים הנדרשים לתת את המענה הטוב ביותר עבורו? במידה ולא, עדיף לוותר..

  • רגע לפני ההחלטה הזאת, חישבו על עצמכם. האם אתם בנויים לכך? האם אתם מסוגלים להתמודד עם סיטואציה מורכבת מעין זו? אם עניתם לעצמכם כן, כנראה שאתם יכולים, ויש בידיכם את הכלים הנכונים לטיפול כזה.

ברגע שכל הפרמטרים נלקחו בחשבון וקיבלתם החלטה לטפל, תוודאו שאתם באינטגריטי טיפולי ומכאן, עשו כמיטב יכולתכם להאיץ את הריפוי, כי אתם באמת יכולים. רוב מטפלי המגע אינם מוסמכי טראומה. עיסוי רפואי בהחלט יכול לסייע לרגיעה של הגוף ולהביא למטופל רגיעה לה הוא זקוק. יחד עם זאת, כל עוד נישאר במרחב הטיפולי הנכון לנו ולמטופל שלנו, הטיפול יהיה מקצועי ונכון. זוהי מטרת העל שלנו כמטפלי מגע.


לסיכום, אינגריטי טיפולי, מדבר על היכולת לרפא את האדם שמגיע אליכם לטיפול. נכון, ריפוי לא מתרחש בין רגע כמו שהרבה מטופלים נוהגים לחשוב. כאן, נכנסת האחריות המקצועית שלנו כמטפלים להסביר למטופל את מצבו. אוסיף ואומר, שבימים אלו שהפרנסה קשה לכולנו לעיתים אפשר ליפול למלכודת הזאת, טוב אני אטפל מה כבר יכול לקרות? במחקרים שנעשו, מטופל מרוצה יביא לכל היותר 10 לקוחות משלמים לקליניקה שלך לעומת לקוח שאינו מרוצה ישלול ממך לפחות 50 לקוחות אחרים. בימים כאלה שהמדיות החברתיות שולטות ולא באמת אפשר להתחבא מביקורת כזו או אחרת, כדאי לשקול לעומק את הדברים.

תישארו תמיד באינטגריטי הטיפולי שלכם, למרות הכל ובגלל הכל, הלוואי ודבר לא ישפיע עלייך לקחת טיפול לא נכון ולעבוד בצורה לא בריאה עבורך ועבור המטופלים שלך.


סומכים עליכם שתעשו את ההכי טוב שלכם - איגוד מקצועות העיסוי הישראלי - ט.ל.ח









Comments


bottom of page